Bokningsförfrågan

För att kunna boka behöver vi först få er intresseanmälan. Så fort ni har fyllt i era önskemål och kontaktuppgifter kontrollerar vi tillgängligheten och återkommer med besked.

OBS! Detta är en preliminär bokning, vi kommer att kontakta dig för mer information om ditt valda datum!  OBS! Detta är en preliminär bokning, vi kommer att kontakta dig för mer information om ditt valda datum!

  Säkerhet

  Att fira och åka studentflak efter 12 år i skolan är en tradition som vi vill bevara. För att firandet på lastbil ska fortgå krävs det att vissa regler efterföljs. Viktigast är att minimera de olyckor som kan inträffa om man är oförsiktig. Tillsammans med våra chaufförer och övrig personal gör vi allt för att ta er ut från skolan på ett tryggt och minnesvärt sätt!

  Säkra studentflak

  Alla våra studentflak följer Transportstyrelsens och Polisens krav.
  För att flakfärden skall vara så säker som möjlig tillämpar vi följande:

  Chauffören uppfyller ålders- och körkortskrav för studentflak
  Flaket åker med en högsta hastighet på 20 km/h
  Ni får inte vara fler på flaket än det är beräknat för
  En flakvärd (minst 25 år) ska följa med på flaket under hela färden
  Man får inte hoppa av eller gå på flaket samtidigt som det åker
  Strängt förbjudet att kasta vattenballonger eller burkar från flaket
  Alla sorters glasflaskor är förbjudna ombord på flaket
  Minsta ålder för att åka med våra flak är 16 år

   

  Jourbil

  Då ni hyr ett komplett studentflak av oss vill vi att ni ska känna er trygga med ert val. Allt ska fungera eftersom ni bara tar studenten en gång! För att öka tryggheten har vi en jourbil högst 30 minuter ifrån. Skulle något fel inträffa på högtalaranläggningen åker vi ut för att åtgärda detta. Våra anläggningar kontrolleras varje dag, före färden, vid skolan och efter avslutad färd. Men för att ni ska känna er extra trygga finns vi beredda!

   

  Kontakt med chauffören

  Tyvärr har vi inte möjlighet att ge ut chaufförens nummer till er eller era föräldrar. Dennes uppgift är att köra flaket så säkert och så lugnt som möjligt. Då chauffören är framme vid skolan ringer han till er, och ni kan gemensamt diskutera färdvägen. Det är jättebra om ni har en karta med er som ni skrivit ut och markerat föreslagen väg. Skulle något hända under färd är det flakvärden som finns med under hela åkturen på flaket som tar kontakt med chauffören. Vill era föräldrar komma i kontakt är det oss som ni ska ringa. Vi kan därefter kontakta chauffören och meddela om det är något viktigt. Att ta emot samtal från olika föräldrar är inget han har möjlighet till.